Страстта към хубавата и здравословна храна ни срещна и с лекоатлетката Милена Миткова

 Publish date: 15 July 2019

title

Страстта към хубавата и здравословна храна ни срещна и с лекоатлетката Милена Миткова, която е била 8 пъти шампионка на България, а скоро участва в отбора за Европейските игри в Минск.

 

Може ли да се представиш накратко и да ни разкажеш за себе си?

Аз съм Милена Миткова, на 29 години, състезател съм по лека атлетика, а от миналата година съвместявам моята подготовка с тренирането на деца.

 

Откога се занимаваш със спорт? Как започна всичко?

Винаги съм била активно дете. Препусках от един спорт към друг. То не беше плуване, карате, танци… Бях трети клас, когато учителката ми по физическо възпитание ме попита дали искам да участвам на състезание по лека атлетика. Аз, разбира се, приех от раз. Явих се и станах градска шампионка на скок дължина. В следващите 3 години това се повтори без особени усилия и вече знаех, че мястото ми е на стадиона.

 

Каква си мечтаеше да бъдеш като малка?

Певица 😀 Казват, че и там ме бива, но таланта ми в пеенето се простира само до пеене в колата.

 

Как преминават дните ти, преди подготовката за състезания?

В дните преди състезание се опитвам да си почивам повече. Опитвам се да си доставям хубави емоции, които да ме заредят за предстоящия старт.

 

Кое е най-голямото ти постижение, с което се гордееш?

Трудно се радвам на успехите си. Все има нещо, което е можело да направя по-добре, но постижението, което мога да отлича от другите в последно време, е Балканската титла за мъже и жени в зала, която постигнах с личен резултат. Тогава всичко се случи, както трябваше - на подходящото място, в подходящото време.

 

Може ли да ни разкажеш повече за режима си на хранене?

Не е нищо особено. Опитвам се да се храня максимално здравословно. Знам кои храни са такива, кои не и просто наблягам на тези, които са. Разбира се, понякога си позволявам и шоколад, и пуканки, и торти…слаби са ми ангелите 😀

 

Какви са предизвикателствата пред младите спортисти в България според теб?

Не са малко, за съжаление. Има много талантливи деца, които след завършване на училище се отказват от професионалния спорт. Няма кой да ги подкрепи финансово. Някои се опитват да работят, да учат и да тренират, но с многото дини под мишницата, се отказват, защото е адски трудно. Отделно, фокусът пада върху футбола.

 

Какво би искала да бъде твоето послание към всеки, който прочете това интервю?

Нека мечтаят и се борят за мечтите си. Понякога се сбъдват, понякога – не, но нека когато се обърнат да знаят, че са дали всичко от себе си и не съжаляват за нищо. Да бъдат смели, защото съмненията и въпросите от рода на „какво можеше да стане, ако..?“ тежат. По-добре да си опитал и да си се провалил, отколкото да не си имал куража да го направиш. Още по-добре е, обаче, да си опитал и да си успял!

 

Обичаш ли да готвиш?

Да, но само, когато ми дойде музата J Дойде ли обаче, става страшно и никога не е нещо обикновено или скучно.

 

А как разбра за Salad Box?

Случайно! С Габи (Габриела Георгиева) обичаме да ядем заедно. Един ден бяхме в мола, гладни, и се чудехме как да избегнем junk food-a. В един момент видях свежия зелен надпис Salad box и я дръпнах, като ѝ казах – Това е. Идвай!

 

Кое ти е лбимото нещо от нашето меню?

Хмм….едно ли трябва да е? Каквото съм опитала, ми е харесало. Всичко е много свежо и вкусно. Последно хапнах салатата „Омега 3“, която е със сьомга. Лимонадата, пък, е задължителна! Страхотна е!

 

 

За какво си мечтаеш сега / Какви са целите ти?

Токио 2020!

}